Oblíbenost florbalu v ČR

Pokud vás zajímá oblíbenost florbalu v ČR, je tento článek přesně to, co hledáte :-)...

 

Tento halový kolektivní sport se stává stále více populárním napříč všemi věkovými skupinami. Přirozeně je tento sport více oblíbený u mužů. Pojďme si nyní florbal představit v datech a grafech, které poskytl průzkum Sport roku 2014 od sporotovního portálu SportCentral.cz.

Jaké sporty děláš nejraději?

Čeští muži uvedli, že florbal je pro ně pátým nejoblíbenějším sportem. Oblíbenost tohoto sportu u mužů souvisí i se skutečností, že pánové řadí tento sport mezi deset nejoblíbenějších až do věku 39 let. Ženy tento sport zařadily až do čtvrté desítky pomyslného žebříčku. Obliba tohoto sportu klesá u mužů i žen s věkem. Důvodem bude s největší pravděpodobností fakt, že florbal patří mezi fyzicky náročné sporty. 

Je florbal drahý?

V předcházející části jsme uvedli, že florbal je velmi oblíbeným kolektivním sportem. Čím je tato obliba způsobena? Příčinou může být i fakt, že skoro každý jedinec tento sport okusil během povinných hodin tělesné výchovy na základní či střední škole a získal tím k florbalu alespoň trochu vztah.

Další důvod lze hledat ve finanční nenáročnosti tohoto sportu. Jak muži, tak i ženy, se shodli, že je florbal finančně nenáročný sport.

Sledují Češi florbal v televizi?

Florbal se začíná objevovat i na televizních obrazovkách. Češi tak mohou pravidelně sledovat nejvyšší soutěže mužů a žen. Vysílány jsou též reprezentační zápasy z velkých mezinárodních turnajů. 

Florbal v televizi nejvíce sledují mladí muži ve věku 12 až 19 let. V této věkové skupině obsadil florbal z pohledu sledovanosti desátou příčku. Muži ve věku od 20 do 29 let a ve věku od 40 do 49 zařadili v této kategorii florbal do první dvacítky. Nejméně sledují florbal v televizi muži ve věku 30 až 39 let. Stejně jako u mladých mužů, tak i u mladých žen, je florbal velmi populární. Z grafu je zřejmé, že ženy vnímají florbal velmi podobně jako muži, a též ho rády sledují v televizi.